Successos
Societat 07/02/2024

Detenen a Eivissa un fugitiu cercat per un robatori de diamants valorats en 72 milions de dòlars

Després de diversos quilòmetres de seguiment, els agents van fer aturar el vehicle del sospitós tallant-li el pas amb tres cotxes

ARA Balears
1 min
18. La revenda al joier Bauer de diamants  espoliats a Anvers

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Eivissa un fugitiu que tenia una ordre europea de detenció emesa pels Països Baixos. Va participar en un robatori de joies i diamants per valor de 72 milions de dòlars. L'assalt va tenir lloc el 25 de febrer del 2005 a l'aeroport de Schipol (Amsterdam) quan el detingut, amb altres persones, va robar una gran quantitat de joies i diamants mitjançant l'ús d'armes de foc i gran violència contra les víctimes.

El moment de la detenció.

La investigació es va iniciar el novembre del 2023, quan els Països Baixos van posar en coneixement de la Secció de Localització de Fugitius que el sospitós podria trobar-se a Eivissa. A partir d'aquell moment, els investigadors van centrar les gestions a localitzar-lo, per la qual cosa agents de la Secció de Localització de Fugitius es van desplaçar a l'illa. Després d'una recerca exhaustiva, va ser localitzat en una vil·la.

Finalment, va ser detingut aquest dimarts quan abandonava el domicili a bord d'un vehicle on anava com a copilot. Després de diversos quilòmetres de seguiment, els agents van fer aturar el vehicle del sospitós tallant-li el pas amb tres cotxes.

El sospitós presentava un gran canvi físic en comparació amb les fotografies de què disposaven. Tenia una aparença molt més juvenil i estava més prim. Els investigadors no descarten la possibilitat que s'hagi fet retocs estètics per canviar d''aspecte. Un cop arrestat, ha estat posat a disposició del jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.

stats