Successos
Societat 26/06/2023

Detenen una banda de carteristes que actuava a l'aeroport de Palma

Els arrestats hauran d'abandonar Mallorca en les pròximes 48 hores

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional a l'aeroport de Palma.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una banda de carteristes que actuava a l'aeroport de Palma abordant, principalment, turistes estrangers quan es dirigien a l'aparcament. Els arrestats hauran d'abandonar Mallorca en les pròximes 48 hores.

Segons ha informat la Prefectura aquest dilluns en una nota de premsa, els detinguts són tres homes. Els delinqüents seleccionaven els turistes contra els quals actuar "amb gran habilitat". Els agents han explicat que es tractava d'un grup criminal "itinerant" que actuava com a norma general en llocs de gran afluència turística, per passar més fàcilment inadvertits i tenir més èxit en els robatoris.

D'aquesta manera, han afegit, una vegada finalitzaven la seva particular "campanya turística" a Mallorca, solien desplaçar-se a les Canàries per continuar l'activitat delictiva abans de passar uns mesos de "descans" al seu país d'origen (Romania).

A alguns dels detinguts, han afegit, els constaven detencions a Espanya per fets similars en altres països de la Unió Europea, on alguns tenen residència legal. Segons han detallat, se'ls imputen tres robatoris a l'aeroport de Palma. El més recent va ocórrer aquest dissabte i els altres dos van ser a l'agost de l'any passat. Per aquests fets haurien obtingut efectes valorats en més de 9.000 euros. Per tot això, la Policia Nacional va sol·licitar a l'autoritat judicial una ordre d'allunyament de Mallorca, que ha estat concedida.

stats