Salut
Societat 11/08/2023

Detecten el bacteri que causa la listeriosi en un lot de salmó fumat de la marca Joalpesca

1 min
Un dels envasos de salmó fumat del lot afectat.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha activat una alerta per la detecció del bacteri que causa la listèria en un lot de salmó fumat de la marca Joalpesca. El producte es ven a Catalunya i en altres parts d'Espanya com Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Múrcia.

Les autoritats no han detallat si hi ha alguna persona afectada pel consum d'aquest salmó contaminat, però ha demanat a la població que s'abstingui de consumir el lot E675C1528 3, codi de barres 2249134 011409 i data de caducitat del pròxim 14 d'agost del 2023. Ha estat la mateixa empresa que ha comunicat la incidència.

Què és la listèria?

La listèria és el bacteri Listeria monocytogenes, causant de la listeriosi, una malaltia de declaració obligatòria, que es troba al terreny, on entra en contacte amb vegetals i animals. Les persones el contrauen a través del consum de llet i carn contaminades.

Un brot de listeriosi pot sorgir quan l'aliment procedeix d'un animal infectat pel bacteri, si en la cadena d'envasat un aliment s'ha contaminat amb un altre o si a l'hora de manipular-lo s'ha contaminat.

Els símptomes poden aparèixer al cap de dies o setmanes i els principals són la febre, el mal de cap, els dolors musculars i les afectacions digestives. Algunes persones la passen com una diarrea sense més importància.

stats