Successos
Societat 23/05/2023

Desmantellen un grup criminal especialitzat en robatoris a cases habitades a Palma

La Policia Nacional ha arrestat tres homes

ARA Balears
2 min

PalmaLa Policia Nacional ha detingut a Palma tres homes, de 32, 36 i 38 anys, com a presumptes autors d'integració a grup criminal, falsedat documental i 12 robatoris en domicilis a Palma i Saragossa. Aquesta organització criminal es dedicava a la comissió sistemàtica de robatoris amb força en cases habitades. Per a les obertures de les portes, els detinguts utilitzaven la tècnica coneguda com a impresioning, que permet obrir les portes encara que hagin estat tancades amb doble volta de clau, sense provocar cap tipus de forçament.

El grup de Robatoris de la Policia Nacional va detectar un augment de casos en domicilis de Palma en què s'usava una tècnica molt concreta d'obertura dels domicilis, presumiblement comesos per un grup criminal d'origen macedoni. Els robatoris es cometien en horari diürn, aprofitant que els habitants es trobaven absents, i se n'asseguraven trucant prèviament als timbres dels domicilis. Una vegada a l'interior de l'habitatge en sostreien diners i joies. En total, varen robar a set habitatges de Palma, situats a les barriades de Santa Catalina i Bons Aires.

Arran d'una investigació policial es van poder obtenir una sèrie d'indicis i dades que determinarien el modus operandi i l'actuació feta pels membres del grup criminal, que van venir a Mallorca el maig sota l'aparença de turistes i que estarien allotjats en apartaments de Calvià amb documentació falsa. Atesos els fets, la Policia Nacional va establir aquest divendres un dispositiu de vigilància i va aconseguir esbrinar on s'allotjaven.

Els agents van procedir a la detenció de tres integrants del grup, tots ells d'origen macedoni, ja que presentaven documentació falsa de Bulgària i Eslovènia. Els investigadors van efectuar una entrada i escorcoll als apartaments on residien i en van intervenir diners en efectiu, perfums i altres efectes, així com eines per cometre els robatoris.

Els agents, una vegada que van identificar els detinguts, van comprovar que els constava una requisitòria policial emesa per la Policia Nacional a Saragossa. El grup de Robatoris de Saragossa va aconseguir esclarir cinc robatoris amb força comesos el mes de febrer en aquesta localitat, tots ells en domicilis i emprant la mateixa tècnica.

Els tres presumptes autors manquen d'antecedents a Espanya, excepte un d'ells, que té un antecedent a Valladolid el març de 2023 per robatori amb força. Els tres arrestats van passar a disposició judicial aquest diumenge i es va decretar presó provisional per a tots ells. La investigació continua oberta, ja que no es descarten noves detencions.

stats