Societat 13/04/2021

Descobreixen un túnel de la Guerra Civil a Maó que connecta amb l'Escola d'Adults

El túnel s’utilitzava com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil

Iván Martín
1 min
Imatge del túnel descobert pels joves arqueòlegs.

MaóUn grup de joves arqueòlegs liderats per Carlos Salord i Miquel López ha descobert un túnel de la Guerra Civil amb entrada a l’Escola d’Adults Joan Mir i Mir de Maó. La troballa és el resultat d’un projecte d’investigació finançat per l’Ajuntament de Maó, que atorgà una beca a aquests joves investigadors l’any 2019. El descobriment té un gran valor històric, patrimonial i cultural.

El túnel s’utilitzava com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil. Es tracta d'un passadís subterrani que connecta amb un habitatge particular ubicat al Camí des Castell i arriba, segons les investigacions, fins al carrer Santa Eulàlia. L’objectiu del projecte era poder descobrir l’entramat de túnels i refugis antiaeris que hi ha a Maó, per a poder documentar-los correctament i ampliar el coneixement i la documentació històrica de la ciutat.

El consistori estudiarà les possibles funcions que pugui tenir de cara al futur, una vegada es presenti el projecte finalitzat i amb els corresponents informes i conclusions. La regidora de Cultura, Conxa Juanola, ha destacat el que significa la troballa: “Hi havia molta d'informació oral, però faltava crear una cartografia i documentar aquests túnels”. Per la seva banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, ha explicat que el consistori posà en marxa el projecte “amb el repte de fer feina en aquesta cursa contrarellotge per no perdre la memòria històrica”. 

stats