Torrents
Societat 16/10/2023

Es desborden els torrents de Cala Millor i de Canyamel

La Conselleria ha demanat "màxima precaució" a la ciutadania

ARA Balears
2 min
El torrent de Canyamel, en una imatge d'arxiu

PalmaEl torrent de Cala Millor i el de Canyamel s'han desbordat aquest diumenge a conseqüència de la pluja que ha caigut a Mallorca. N'ha informat la Conselleria de Presidència a través de les xarxes socials. Ha comunicat que "ja hi ha efectius a la zona i s'ha avisat els ajuntaments". A més, ha demanat "màxima precaució" a la ciutadania, especialment a aquella que es troba a les zones de Llevant i sud de Mallorca.

La Conselleria ha precisat així mateix que "s'espera que la pluja remeti en les pròximes hores" però, mentrestant, ha demanat a la població "mantenir la calma i seguir les recomanacions". Segons han detallat, recomanen allunyar-se dels torrents i no quedar damunt dels ponts, perquè poden enfonsar-se i arrossegar persones i vehicles en la caiguda; evitar passar per zones 'inundables' ni a peu ni amb cotxe; evitar desplaçaments innecessaris i, finalment, si es condueix, disminuir la velocitat, mantenir la distància de seguretat i circular per autopistes i carreteres principals.

104 incidents en 24 hores

Els Serveis d'Emergències 112 han informat que durant les darreres 24 hores han hagut d'actuar en 104 incidents arreu de les Balears causats per les pluges i les tempestes. D'aquests 97 han estat a Mallorca (35 Palma, 17 Son Servera, 11 Inca, 8 Sant Llorenç, 6 Manacor, 4 Calvià, 2 Llucmajor, Algaida, Bunyola, Porreres, 1 Capdepera, sa Pobla, Escorca, Sta. Margalida, Santanyí, Llubí, Pollença i Sant Joan), i 7 a Menorca (Maó).

A través d'una piulada, Emergències ha explicat que la majoria dels incidents on han actuat han estat per inundacions a la via pública (19), inundacions a la calçada (26), inundacions d'edificis i establiments (36), caiguda d'arbres (7), a més dels desbordaments dels torrents de cala Millor i Canyamel.

Els Bombers van actuar a Cala Bona i a Llucmajor

Diverses dotacions de Bombers de Mallorca han hagut d'intervenir per retirar aigua de pluja de cases i d'un hotel a Cala Bona, a més de retirar arbres caiguts a la carretera de Llucmajor, a conseqüència de les tempestes que aquest diumenge afecten l'illa.

Tambés han retirat arbres caiguts als afores de Llucmajor, en el quilòmetre 31 de la Ma.-19, sobre una casa i diversos cotxes. Afortunadament, no hi ha constància que hagi calgut lamentar danys personals.

stats