Societat 11/04/2019

L'any passat es varen formar 322 cuidadors no professionals per a persones amb dependència

Des de l'any 2015 s'ha triplicat el nombre d'assistents als tallers del Govern

Ara Balears
1 min
Entre 800 i mil persones esperen una plaça de dependència en una residència

PalmaEls tallers dirigits específicament a persones cuidadores no professionals varen impartir un total de 540 hores del curs d'autocura i atenció a persones amb dependència, repartides en 38 tallers i en els quals es formaren 322 persones durant el 2018. Això suposa el doble d'hores de formació que l'any 2015, quan se n'impartiren 255, i un increment del nombre de persones cuidadores assistents, que ha passat de 99 a 322 en quatre anys. El nombre de tallers impartits també ha augmentat, i ha passat de 14 a 38.

Els tallers s'enfoquen en l’aprenentatge de qüestions relatives a la cura de les persones amb dependència, com la higiene, la prevenció, la nutrició, l'ergonomia... però també serveix per establir xarxes de suport entre persones i familiars cuidadors i es treballen aspectes emocionals que comparteixen la majoria de les persones cuidadores.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, s'ha reunit amb representants de l'associació de persones cuidadores Mans a les Mans, una entitat que agrupa familiars i persones cuidadores de les Illes Balears. Durant la trobada, la consellera ha informat la presidenta i el vicepresident de l'associació, Joana Sastre i Manel Morales, de l'evolució dels tallers de formació dirigits a familiars cuidadors de persones amb dependència que organitza la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, mitjançant la Fundació d'Atenció i Suport a les Persones amb Dependència.

stats