Futbolistes

La denúncia que podria fer entrar Eto'o a la presó

Erika Do Rosario Nieves, filla de l'exfutbolista blaugrana, demana un any de presó per al seu pare

2 min
Samuel Eto'o a Milà

BarcelonaRegatejar la pensió alimentària durant cinc anys pot sortir car a l'exblaugrana Samuel Eto'o. Erika Do Rosario Nieves, filla reconeguda del camerunès, ha denunciat el seu pare i li reclama un any de presó per un impagament de la pensió alimentària que xifra en 90.000 euros. A més, l'advocat d'Erika ha afegit que Eto'o acumula agreujants de reincidència i abús d'autoritat per l'evident estatus que gaudeix l'exfutbolista de clubs com el Barça, el Reial Madrid i l'Inter de Milà.

No és la primera vegada que Samuel Eto'o topa amb la justícia: té el precedent d'un incompliment de pagament alimentari a una altra filla extramatrimonial i d'un delicte fiscal comès a Espanya. Per aquestes il·legalitats va rebre una condemna d'un any i deu mesos, pena insuficient per entrar a presó. Però aquesta vegada és la seva filla Erika de 22 anys qui busca fer justícia amb les obligacions del seu pare. Do Rosario ha afirmat que està "molt disgustada" però que, tot i això, té "esperances" que aquesta vegada el seu pare comparegui al judici, ja que en una citació anterior no s'hi va presentar. Si finalment l'acusació arriba als tribunals, el cas es jutjaria a Madrid.

Eto'o i la mare d'Erika, Adileusa, es van conèixer a finals de la dècada dels 90 a través d'un amic que tenien en comú al Reial Madrid. Va ser el 2018 quan Adileusa va presentar una demanda de paternitat en què afirmava que el futbolista li havia dit que actuaria de manera responsable, encara que preferiria que no tingués la filla. Aquell mateix any es va ordenar provisionalment a l'exfutbolista que pagués una pensió mensual de 1.400 euros, un fet que mai va complir, i no va ser fins al 2022 que Eto'o va reconèixer Erika com la seva filla.

L'advocat de la jove, Fernando Osuna, ha volgut deixar clar que, mentre que Eto'o viu amb tots els luxes, "l'economia d'Erika és molt dèbil". Combina els estudis amb una feina de caixera de supermercat. Osuna també ha descrit com a "aberrant" que l'antic davanter continuï sent president de la Federació de Camerun, tenint en compte tots els antecedents penals.

stats