Societat 16/06/2024

Demanen limitar la velocitat de les embarcacions a la Dragonera: "Hauríem de poder nedar i trescar per la mar"

La Xarxa Dragonera Blava han volgut visibilitzar una de les problemàtiques que més preocupa la comunitat del litoral d'Andratx: la velocitat d'embarcacions i el trànsit marítim al freu de la Dragonera

ARA Balears
1 min
Els participants.

PalmaLa Xarxa Dragonera Blava ha demanat aquest diumenge, en el marc de la 31a edició de la Volta a La Dragonera a Piragua i Paddle Surf, que ha estat organitzada per Agrupació Esportiva Els Voltors, regular el trànsit marítim i la velocitat d'embarcacions al freu de la Dragonera. Durant aquesta volta han volgut visibilitzar aquesta problemàtica que és una de les que més preocupa la comunitat del litoral d'Andratx.

Un llaüt amb una pancarta reivindicativa.

Per això, a la 31a Volta a La Dragonera, els participants han lluït pancartes reivindicatives, que reclamen limitar la velocitat de les embarcacions i regular el trànsit marítim en aquesta àrea. "Hauríem de poder nedar, remar i trescar per la mar i poder submergir-nos en el seu ritme", expliquen els portaveus.

Duita a terme des de fa 31 anys, la Volta a La Dragonera en piragua és una prova nàutica no competitiva. La Xarxa Dragonera Blava ha aprofitat aquesta convocatòria, la concentració de piragües més nombrosa a la mar d'Espanya, per incidir en les reivindicacions i demanar una regulació més ferma quant a la velocitat dels vaixells i el trànsit al freu de la Dragonera, un espai que compta amb la figura de protecció de reserva marina però que "necessita integrar la regulació d'altres impactes amb el d'un major compromís per part d'institucions i navegants", diuen.

stats