Societat 05/03/2019

Demanen justícia per a Berta Cáceres, tres anys després del seu assassinat

Palma se suma a la crida del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures

Maria Fuster
1 min
Demanen justícia per a Berta Càceres, tres anys després del seu assassinat

PalmaUna trentena de persones de diferents col·lectius i organitzacions s'ha concentrat avui al parc de les Veles, per demanar justícia real per a l'activista Berta Cáceres, que va ser assassinada, ara fa tres anys.

A Cáceres, la va matar un grup d'homes armats mentre dormia a ca seva, quan tenia 43 anys. La seva lluita en defensa del mediambient i en favor dels drets humans i dels pobles indígenes a través del Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures (COPINH) la va dur a enfrontar-se a la construcció de la presa hidroelèctrica Agua Zarca, a càrrec de l'empresa DESA.

El novembre de 2018 varen ser condemnats set dels vuit homes acusats de la seva mort -sis homes relacionats amb l'exèrcit i dos càrrecs menors de DESA-. Familiars, amics i totes les persones defensores del mediambient i lluitadores pels drets humans reclamen justícia real, ja que consideren que els responsables del seu assassinat, els autors intel·lectuals, continuen en llibertat.

20190305_175256

A Palma s'ha llegit un manifest en què es denuncien els tractats de comerç i inversió i s'ha reiterat la reivindicació de continuar investigar un crim que ha estat denunciat internacionalment per Amnistia Internacional i per les Nacions Unides.

stats