Societat 30/10/2020

La Delegació del govern espanyol prohibeix dues protestes de negacionistes i antimascaretes a Palma

Les manifestacions s'havien convocat per a aquest dissabte

Ara Balears
1 min
Una manifestació de negacionistes de la pandèmia a Madrid.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha prohibit una manifestació i una concentració de negacionistes de la pandèmia i antimascaretes que havien estat convocades per a aquest dissabte a Palma. Segons apunta la Delegació, aquests dos actes es varen comunicar la setmana passada, però la Policia Nacional i la Direcció General de Salut Pública han considerat que suposen un risc molt alt de contagi.

En un comunicat, la Delegació destaca que, en la seva valoració, l'autoritat sanitària ha tingut en compte l'índex de risc epidèmic actual a l'illa, el nombre indeterminat d'assistents previstos, la durada de l'acte (d'entre dues i tres hores) i el fet que no es descriuen les mesures de seguretat previstes. A més, la Policia Nacional va detectar incompliments i va identificar alguns assistents a altres concentracions anteriors d'aquest tipus per no dur mascareta i no mantenir la distància de seguretat.

"No hi ha cap garantia que els promotors adoptin les mesures necessàries per assegurar el compliment de les disposicions de l'autoritat sanitària. La salvaguarda del dret a la vida i la salut obliga a adoptar mesures per evitar que en aquestes dues reunions convocades per a aquest dissabte es repeteixin comportaments que puguin posar en risc la salut dels assistents. Per tot això, es prohibeixen aquests dos actes", subratlla el comunicat de la Delegació del govern espanyol.

stats