Societat 10/12/2014

La defensora del poble d'Europa porta el cas Castor a la Comissió Europea

El reial decret de la indemnització de la plataforma podria vulnerar el Tractat fundacional de la Unió Europea en matèria d'ajuts d'Estat

Ara
1 min
El magatzem de gas Castor, a les Terres de l'Ebre, vist des de l'aire / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaLa defensora del poble europeu, Emilly O'Reilly, ha comunicat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó que ha fet arribar al secretari general de la Comissió Europea l'Informe del Síndic de Greuges sobre el projecte Castor. Aquesta era una de les recomanacions incloses en l'Informe per utilitzar totes les eines legals a l'abast i aconseguir suspendre el reial decret llei que estableix la indemnització de la plataforma.

En concret, el Síndic va suggerir a la defensora europea que sol·licités a la Comissió que, en el marc de les seves competències, investigués d'ofici si l'actuació de l'estat espanyol concretada en el reial decret llei 13/2014 constitueix un ajut d'estat prohibit pel Tractat fundacional de la Unió Europea. Aquesta alternativa de la Comissió Europea –el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, en darrer terme– és una mesura duta a terme de manera paral·lela al recurs que la Generalitat ha anunciat que presentarà davant del Tribunal Constitucional.

L'Informe del Síndic, ara en mans de la Comissió Europea, és el resultat de prop d'un any d'investigacions sobre la legalitat i l'actuació de l'Administració entorn del magatzem de gas, especialment amb l'aprovació, l'octubre de 2014, del reial decret llei que en regula la retirada.

stats