Tribunals
Societat 22/04/2024

Les defenses consideren invàlida l'acusació del cas Pabisa i ataquen la "diabòlica instrucció" de Penalva i Subirán

L'Audiència Provincial ha acollit aquest dilluns la darrera sessió del judici, que va començar el 8 d'abril

ARA Balears
2 min
Els acusats durant la darrera sessió del judici, a l'Audiència Provincial.

PalmaLes defenses en el judici pels presumptes suborns a policies locals a la Platja de Palma han sostingut aquest dilluns que l'acusació de la Fiscalia no s'hauria de considerar vàlida per manca de concreció, alhora que han atacat la "diabòlica instrucció" del cas per part del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán. Aquest dilluns, la Secció Primera de l'Audiència Provincial ha conclòs el judici que va començar el 8 d'abril. A la banqueta s'hi han assegut nou policies locals, un funcionari de l'Ajuntament i l'empresari de l'oci nocturn, acusat de formar una trama per beneficiar els locals de propietat seva a l'Arenal, presumptament a canvi de consumicions gratis, serveis sexuals i tracte preferent, segons ha recollit Europa Press. Es tracta d'una de les trames en què es va dividir la macroinvestigació sobre la presumpta corrupció a la Policia Local de Palma.

La jornada s'ha centrat en els informes de les defenses. Entre altres arguments, consideren que l'acusació de la Fiscalia no està vàlidament formulada perquè "no s'hi determinen els fets concrets o les persones que els varen cometre".

"És impossible defensar-se d'una acusació tan genèrica", ha manifestat un dels lletrats. Un altre ha remarcat que el seu client ni tan sols va formar part del Grup d'Actuació Preventiva (GAP), la Patrulla Verda ni cap de les unitats que s'esmenten a l'escrit d'Anticorrupció: "Em pensava que ens retirarien l'acusació", ha dit.

L'advocat d'un altre policia ha insistit en el fet que la primera vegada que s'ha sentit el llinatge del seu client a la Sala ha estat quan se li ha cedit la paraula per l'informe, perquè "ningú no l'ha esmentat i el seu nom no apareix en cap expedient". D'acord amb aquestes deficiències, les defenses han sol·licitat al Tribunal que absolgui els acusats de manera directa, sense necessitat d'entrar en més consideracions.

La Fiscalia va rebaixar les condemnes

Divendres passat, la Fiscalia Anticorrupció va rebaixar la seva petició de condemna quan va introduir en l'escrit un atenuant de dilacions indegudes pel retard en la tramitació de la causa, si bé va mantenir en essència la seva acusació. El Ministeri Públic, que originalment sol·licitava cinc anys de presó per a l'empresari, li demana ara quatre anys de presó per suborn actiu i li rebaixa igualment la multa, de 60.000 a 54.000 euros.

De la mateixa manera, el nou escrit del fiscal rebaixa sis mesos la seva petició de presó per als policies i el funcionari. Així, la petició queda en quatre anys de presó, i la multa, en 43.200 euros per a cadascun. A més, demana per a tots una inhabilitació de nou anys i mig a ocupació pública i per al sotsinspector hi afegeix deu anys més per prevaricació administrativa continuada.

stats