Societat 01/06/2022

El decret del Govern de transport marítim fixa en un servei diari la connexió Menorca-Mallorca

En el cas d'incompliment es podria obrir el procés per declarar la ruta d'obligatorietat pública

Iván Martín
1 min
Imatge de la trobada del conseller Marí amb la presidenta de Menorca, Susana Mora.

MAÓEl decret de transport marítim del Govern balear garanteix un servei mínim diari de connectivitat en la ruta Menorca-Mallorca, segons ha recordat aquest dimecres el conseller de Mobilitat de l'Executiu autonòmic, Josep Marí: "Volem que el text definitiu que surti d'aquest procés d'informació pública que vam iniciar el passat 13 de maig sigui el més consensuat possible amb tots els consells i agents implicats".

L'esborrany del decret concreta les característiques de cada una de les activitats de transport marítim que es desenvolupen, qui les pot dur a terme i on. A més, defineix quins vaixells o embarcacions poden prestar l'activitat de transport marítim, que s'entén per instal·lació portuària i per marítima, i el procés en cas de demanar la dispensa de bandera.

D'altra banda, estableix les condicions mínimes per garantir un servei suficient en les línies d'interès estratègic, obligant que les companyies tinguin una continuïtat de dotze mesos consecutius, tant en temporada alta com en la baixa, i una regularitat i freqüències mínimes que en la ruta Alcúdia-Ciutadella-Alcúdia quedi en una. En el cas d'incomplir el servei mínim, el Govern podria obrir el procés per declarar la ruta d'obligatorietat pública.

stats