Herència
Societat 13/07/2023

Declaren vàlid el tercer testament d'Aretha Franklin, escrit a mà i trobat sota un sofà

Fins a 72 milions d'euros, a més de joies, immobles i els drets d'autor de la Reina del Soul es reparteixen entre gargots i paraules indesxifrables

2 min
Aretha Franklin el 2013 a Washington

BarcelonaL'herència musical d'Aretha Franklin és indiscutible, però l'econòmica ha estat una font de discussió. No ha estat fins a aquest dimarts que un jutjat de Michigan ha dictat sentència: el document escrit a mà l'any 2014 i descobert sota un sofà serà el testament vàlid. El magistrat finalment s'ha decantat per acceptar l'escriptura més recent que s'ha trobat de l'artista, ja que en un primer moment havien emergit dos testaments més que dataven del 2010, també escrits a mà i sense ser oficials. Amb aquesta sentència s'acaben les discussions entre els quatre fills per repartir la fortuna de la cantant, de més de 72 milions d'euros, a més d'articles de luxe, joies, immobles i drets d'autor valorats per més de 16 milions.

Han passat cinc anys des que la Reina del Soul va morir d'un càncer de pàncrees amb 76 anys. En un primer moment els seus fills pensaven que l'artista havia mort sense fer testament, però mesos després els hereus van trobar-se en la situació contrària: havien trobat fins a tres testaments, de diferents anys. Ara bé, cap d'ells formalitzat. Un dels escrits, amb data del 2014, es va trobar sota els coixins d'un sofà de la casa que Franklin tenia a Detroit, i un segon i un tercer document, escrits el 2010, en un armari tancat amb clau de la mateixa casa. Ratllades, notes al marge i paraules absolutament inintel·ligibles feien de difícil comprensió els tres testaments. I el més greu de tot: cap d'ells estava firmat per un testimoni o una tercera persona, i encara menys per un notari. Encara que a les tres versions els quatre fills són els receptors de l'herència de Franklin, hi havia diferències importants.

La cantant de Think era mare de Teddy Richards, Edward Franklin, Clarence Franklin i Kecalf Cunningham, fills de tres relacions diferents. Però el segon i el quart, Edward i Kecalf –els únics que també es van dedicar a la música– són els que han lluitat perquè el document del 2014 anul·lés els dos anteriors, ja que Kecalf es posiciona en aquest escrit com a administrador de la fortuna i hereu de la mansió de Detroit. El germà que s'oposava a aquesta decisió era el més gran de tots, Teddy Richards –també dit Teddy Jr.–. El primogènit defensava el testament del 2010, que el col·locava com a administrador del patrimoni i exigia als altres fills obtenir un certificat o diploma en negocis abans de poder accedir a l'herència, un requisit que no apareix a la versió del 2014.

Com que el germà gran no es posava d'acord amb el segon i el quart, aquests dos van decidir recórrer als tribunals per impugnar els dos testaments trobats a dins de l'armari. Finalment, dimarts es va saber que són els vencedors del judici. "Estic molt content. Han estat uns cinc anys molt llargs i ara podem tenir un respir", deia Kecalf Cunningham a la cadena de televisió Fox. Pel que fa al tercer germà, Clarence Franklin, no va participar en el judici perquè en tots els testaments s'incloïa el deure de mantenir-lo econòmicament a partir de l'herència de la mare, ja que té una malaltia mental.

stats