Societat 01/04/2014

Ja es pot demanar i confirmar l'esborrany de la declaració de la renda del 2013

Enguany s'aboleixen les declaracions en mà. El termini de presentació acaba el 30 de juny

Agències
1 min
Campanya de la renda 2013

MadridDes d'aquest dimarts i fins al 30 de juny els contribuents poden demanar i confirmar l'esborrany o les dades fiscals de la declaració de la renda del 2013 per via telefònica o electrònica a través de la pàgina web de l'Agència Tributària espanyola.

L'autoliquidació de la declaració de la renda es podrà fer entre el 23 d'abril i el 30 juny si es presenta per via electrònica. Si es fa per qualsevol altre mitjà, es podrà presentar entre el dia 5 de maig i el 30 de juny. En cas de domiciliació bancària, es podrà fer fins al 25 de juny.

Per obtenir el número de referència que permet accedir a l'esborrany, els contribuents han de comunicar el número d'identificació fiscal, l'import de la casella 620 de la declaració del 2012 i el número de mòbil on desitgen rebre'l a través de SMS.

S'aboleixen les declaracions en mà

La principal novetat d'aquesta campanya és l'eliminació de les declaracions en mà, que actualment ja només eren presentades per uns 35.000 contribuents que portaven els impresos emplenats a bolígraf al banc perquè els tramités.

L'AEAT atendrà aquestes persones a partir del 5 de maig mitjançant el servei de cita prèvia, per tal d'ajudar-los en la confecció i presentació de la declaració. Això no implica la supressió del format de presentació en PDF, que es pot obtenir utilitzant el programa Padre desenvolupat per l'Agència.

En la campanya del 2012 es van presentar prop de 19,4 milions de declaracions, de les quals 12 milions –el 61,9%– es van fer per internet, la qual cosa suposa un increment de gairebé set punts respecte a les registrades per aquesta via en la campanya del 2011.

stats