Societat 05/11/2019

Cs proposa una reforma en la Llei electoral "que no beneficiï els partits nacionalistes"

La candidata al Senat per la formació taronja a Mallorca, Beatriz Medina, demana que "hagin d'aconseguir un mínim del 3% del vot nacional per entrar al Congrés"

Ara Balears
1 min
La candidata al Senat per Ciutadans Beatriz Medina

PalmaLa candidata de Ciutadans al Senat per Mallorca, Beatriz Medina, ha assegurat aquest dimarts que la seva formació pretén "modificar la Llei electoral perquè sigui més justa i igualitària" i que "no beneficiï els partits nacionalistes, que amb un 1% dels vots decideixen el futur del govern d'Espanya". Així, proposa que "hagin d'aconseguir un mínim del 3% del vot nacional per tal d'entrar al Congrés", de manera que "Espanya no depengui dels qui volen rompre-la".

En aquest sentit, Medina ha assenyalat que des de la seva formació volen impedir que "els que fugen de la justícia puguin presentar-se a les eleccions, perquè no es puguin beneficiar de tots els avantatges d'Espanya". Juntament amb això, ha dit que volen evitar que els comicis suposin "una despesa estratosfèrica per a tots els espanyols" i per això suggereixen "un 'mailing' conjunt, un enviament centralitzat de sobres i paperetes, amb el qual estalviar 20 milions d'euros, cosa que no volen PP i PSOE".

D'altra banda, la candidata ha apuntat que Ciutadans reformarà "el sistema injust del finançament autonòmic: ja n'hi ha prou de privilegis als nacionalistes i que ens diguin que Madrid ens roba i després siguin els que més reben". Amb aquesta reforma, afegeix Medina, "s'aconseguirà la igualtat de tots els espanyols en l'accés als serveis públics i desapareixeran els càlculs insolidaris com el contingent basc".

stats