Societat 31/03/2020

Creix un 3,9% el preu de l'habitatge de segona mà a les Balears

El preu del metre quadrat a l'Arxipèlag és de 3.075 euros

Ara Balears
1 min
Durant el primer trimestre del 2020, el valor de l'immoble  ha crescut un 0,5%

PalmaEl preu de l'habitatge de segona mà de les Illes Balears ha pujat un 3,9% respecte del mateix període de l'any passat el preu per metre quadrat i es troba en 3.075 euros. Així ho indica un informe elaborat pel portal immobiliari Idealista.

L'estudi, titulat 'Evolució del preu de l'habitatge de venda', reflecteix que el valor dels immobles de segona mà de les Illes ha crescut un 3,2% durant el darrer any i un 0,5% el primer trimestre del 2020.

A Palma, els preus s'han incrementat un 1,1%, però la pujada més significativa s'ha vist a sa Pobla, amb un augment del 12,2%. Per darrere hi ha Muro i Porreres, amb un 6,8% i un 5,9%, respectivament.

Per altra banda, cal destacar que els preus han baixat en la majoria dels municipis. La caiguda més pronunciada ha estat a Ferreries, on s'ha vist un descens del 8,3%. El segueixen Alaró, amb un 6,5% i ses Salines, amb un 4,5%.

Segons l'estudi d'Idealista, el municipi més exclusiu de Balears és Formentera, on el preu de venda de l'habitatge de segona mà ronda els 7.417 euros el metre quadrat. A Eivissa, es troba Sant Joan de Labritja, amb preus que arriben als 5.508 euros, mentre que a Mallorca el més exclusiu és Deià, amb preus que arriben als 5.578 euros el metre quadrat.

Pel que fa als més econòmics, hi ha Felanitx, a on es demana una mitjana de 1.221 euros el metre quadrat, a Sant Joan ronda els 1.230 euros i a Vilafranca de Bonany els 1.349 euros.

Cal tenir en compte que aquest informe "recull l'evolució dels preus d'oferta de l'habitatge en venda durant el primer trimestre de l'any i que quasi no es reflecteix la situació d'emergència", afirma el cap d'estudis d'Idealista, Fernando Encinar.

stats