Societat 26/06/2019

Cort augmenta el sou dels regidors i alts càrrecs entre un 2,5% i un 6,5% anual

La creació de dotze nous càrrecs per l'equip de govern, més la pujada dels salaris, costarà mig milió d'euros

Alba Tarragó
2 min
Cort destinarà uns 500.000 euros més al salari anual de la junta de govern

PalmaEl portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha anunciat aquest dimecres la pujada de sou del nou equip de govern. Els càrrecs de batlia, regidoria i coordinació general descongelen els seus salaris - estancats des de 2017 - i l'augmenten un 2,5%, mentre que els de direcció general s'incrementa un 6,5%. A més, el consistori crearà 12 nous càrrecs per a la junta: un coordinador general, vuit directors generals i tres assessors. En total, Cort destinarà 2,6 milions d'euros a les nòmines dels regidors i alts càrrecs del govern, un 0,5% més que la legislatura anterior. Aquest nou organigrama suposa la despesa de l'1,21% dels 147 milions d'euros destinats al pagament dels treballadors de l'Ajuntament.

Jarabo ha declarat que la intenció és recuperar "la contractació pública d'abans de la crisi", cosa que ja es va iniciar la passada legislatura amb la incorporació de 206 noves places de funcionariat. Les àrees que s'han vist més reforçades han estat la de Participació Ciutadana i Govern Interior, amb dues noves direccions generals; Infraestructura, també amb una nova direcció general; Promoció Econòmica i Ocupació, a la qual s'incorpora Fires i Mercats; Turisme, que passa a gestionar-se des de la delegació de Turisme, Sanitat i Consum, i l'àrea de Model de Ciutat, a la qual s'incorpora una direcció general.

Una passa més en la informatització del consistori

Per la seva banda, el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha anunciat l’adjudicació a l’empresa Ricoh del segon lot per al "manteniment col·lectiu i evolutiu" de la nova administració electrònica, amb un cost de 7,6 milions d'euros per quatre anys. L'altra empresa que optava al concurs, T-Systems, ha interposat un contenciós en contra de la resolució, de manera que s'haurà d'esperar que es resolgui per posar en marxa el nou sistema informàtic. Segons el regidor, podria estar operatiu aproximadament d'aquí a sis mesos.

García ha reconegut que es troben en un "període crític", però que aquest nou lot –que arriba després de l'u i el tres–, farà que "l'Ajuntament deixi de ser del segle passat" i proporcionarà "beneficis als seus usuaris". Aquest permetrà, entre altres funcionalitats, "publicar més tràmits al web i fer l'Administració més dinàmica".

stats