Societat 11/07/2023

Cort pitja l'accelerador per concedir més llicències urbanístiques

El regidor d'Urbanisme assegura que han resolt el "problema d'infrafinançament" que tenia el projecte de l'Aigua Dolça

2 min
Cort tira endavant amb "el pla per reactivar i escurçar els terminis de concessió de llicències urbanístiques".

PalmaUrbanisme de Cort continua endavant amb "el pla per reactivar i escurçar els terminis de concessió de llicències urbanístiques", segons ha assegurat aquest dimarts el regidor de l'àrea, Óscar Fidalgo. Amb aquest objectiu, l'edil ha assegurat que fan "feina intensament amb els caps de departament en tots els nivells".

Així, durant aquest mes de juliol estan "seguint un protocol per recaptar informació de tots els departaments, perquè no només es tracta de tenir una check list, sinó d'adequar l'espai de la Gerència d'Urbanisme, de la planta zero". Ara com ara, l'objectiu és "reassignar els llocs de feina perquè aquestes llicències –segons va dir Fidalgo la setmana passada, són 11.000 les que hi ha pendents– escurcin els terminis el màxim possible pel bé de la ciutat i l'economia", ha declarat el quart tinent de batle.

En aquesta línia, i en matèria d'obra pública, Fidalgo ha informat aquest matí en una roda de premsa que han pres les primeres mesures per "resoldre unes qüestions que estaven damunt la taula sobre les obres de l'Aigua Dolça, entre el passeig Marítim i Joan Miró". D'acord amb el regidor, han trobat que aquestes obres, que es van anunciar la passada legislatura, "tenien un problema d'infrafinançament".

L'edil ha explicat que quan van arribar a la gerència "el constructor va dir que aturava les obres perquè no havia cobrat ni un euro del modificat, que era seu". Concretament, l'octubre del 2022 van tramitar un modificat amb un increment de 2,5 milions d'euros per ajustar el preu a les necessitats de l'obra i, segons Fidalgo, "el que no han fet en vuit mesos, aquest equip de govern ho ha fet en tres setmanes: ha fet que no s'aturin les obres i que el constructor cobri aquests 2,5 milions d'euros".

stats