Societat 29/07/2019

Cort inicia un pla de xoc contra les pintades vandàliques que suma dos efectius de neteja

L'equip continuarà actuant contra aquests actes incívics a l'espai públic, però en el privat necessitarà una petició o autorització dels propietaris

A. T.
1 min
Efectius d'Emaya netejant pintades vandàliques a la plaça Alexander Fleming

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha anunciat aquest dilluns la posada en marxa d'un pla de xoc "progressiu" contra les pintades vandàliques. Una de les primeres mesures ha estat sumar dos efectius a l'equip de neteja, que ara està format per quatre persones. EMAYA serà l'entitat encarregada d'aquestes tasques i actuarà principalment dins l'àmbit públic, és a dir, als espais de propietat de l'Ajuntament. En l'àmbit privat, ha assegurat el regidor d'EMAYA, Medi Ambient i Benestar Animal, s'haurà d'esperar a rebre la petició o, si el Consistori vol actuar-hi, a obtenir el permís dels propietaris.

Pel que fa a les sancions econòmiques, Hila ha informat que continuaran sent les mateixes, de 700 euros per pintada, però que "se'n posaran més". El batle ha dit que complirà el seu compromís d'augmentar el nombre de policies i que pròximament anunciarà les mesures concretes. Segons Hila, els efectius "seran al carrer fent complir les ordenances".

El cas dels edificis protegits, assenyala Hila, "és més complicat perquè s'ha de fer un projecte individual per cadascun". Tot i que "serà progressiu", ha promès que també s'encarregaran d'aquests punts de la ciutat.

L'alcalde ha puntualitzat que aquestes mesures van en contra de les pintades incíviques, molt diferents de l'art urbà, el qual volen "potenciar". Aquesta pràctica, ha dit, "afavoreix molts espais degradats de la ciutat".

Una de les primeres actuacions va tenir lloc la setmana passada a la plaça del Comtat de Rosselló i a les escales de l'Hotel Nixe. Aquest dilluns s'han netejat les pintades de la plaça d'Alexander Fleming, des d'on el batle ha assegurat que demanaran també a l'associació de comerciants de la via del Sindicat la seva col·laboració per lluitar contra aquest tipus de vandalisme.

stats