Societat 17/07/2019

ARCA exigeix una neteja immediata de les pintades vandàliques a Ciutat

L'entitat protectora del patrimoni també proposa instal·lar murs exempts als parcs públics per practicar-hi art urbà

Ara Balears
1 min
El batle de Palma, José Hila, s'ha reunit amb ARCA aquest dimecres per trobar una solució a les pintades vandàliques de Ciutat

PalmaARCA ha demanat al batle de Palma, José Hila, una neteja immediata i urgent de les pintades vandàliques de Ciutat, tant a llocs públics com privats. L'entitat protectora del patrimoni s'ha reunit aquest dimecres amb Hila, qui ha mostrat "una clara voluntat" d'eliminar les pintades, tot i saber que el procés serà llarg.

Per part seva, ARCA ha exigit "organització i coordinació municipal", ja que no es poden "diluir" les responsabilitats passant-les "dels uns als altres" per solucionar el problema. Per aquest motiu, ha sol·licitat que els treballs per eliminar les pintades estiguin dotats econòmicament i que disposin del personal suficient.

L'entitat protectora del patrimoni ha proposat un pla d'actuació per assolir aquest objectiu. Les mesures més destacades són la instal·lació de murs exempts als parcs públics per practicar-hi art urbà i la neteja immediata després que es produeixi la pintada, a més d'investigar-ne l'autoria i crear una base de dades per disminuir la sensació d'impunitat. ARCA també ha demanat participar en una futura comissió de seguiment del pla proposat, a la qual hi ha de ser l'oposició municipal.

stats