Societat 30/07/2019

Cort traurà oposicions de Policia Local al setembre amb una oferta de 120 places

Al mateix temps, el Consistori espera que es jubilin uns 90 agents enguany

A. T.
2 min
Prop de 500 persones presenten a les oposicions de Policia Local.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts que traurà a oferta pública 120 places de Policia Local el proper setembre, després de deu anys sense convocar oposicions. Amb aquestes incorporacions s'aconseguirà cobrir les places que quedaran lliures després de les 90 jubilacions programades per a enguany, de manera que la xifra de policies, actualment 658, encara quedarà lluny dels aproximadament 950 que eren el 2010. La intenció del Consistori és fer noves contractacions cada dos anys per tal de recuperar aquestes dades.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, ha destacat que aquesta convocatòria és pionera per les mesures d'igualtat que inclou, atès que "s'ha reservat un 40% de les places per a dones", el màxim que permet la llei. A més, ha afegit Adrover, "hi haurà una campanya que animi les dones a formar part de la plantilla de la Policia Local".

Les oposicions es faran en dues convocatòries el mes de setembre, segons ha informat la regidora de Funció Pública, Carmen Palomino. Per una banda, "es farà una convocatòria extraordinària, que permetrà estabilitzar els llocs de feina dels policies interins", els quals es xifren en 32 actualment, ha assegurat. D'altra banda, "hi haurà un procés selectiu lliure, en el qual podrà participar qualsevol persona interessada", ha informat la cap d'àrea. El batle de Palma, José Hila, ha puntualitzat que "la intenció és que aquests nous efectius hi estiguin incorporats al llarg del 2020".

Hila: "Com més policies tinguem, millor"

Per tal de compensar aquests deu anys sense renovar la plantilla policial, l'alcalde ha proposat com a objectiu "contractar, sense límit, tot el que el pressupost i la llei permeti". Segons Hila, aquest "és un dels serveis més apreciats i demandats" per la ciutadania i per això considera que "com més policies tinguem, millor".

Des de Cort també han puntualitzat que aquest increment de personal no suposarà cap ampliació del pressupost, donat que les places estaven dotades, però no cobertes. Cort pretén que la majoria d'aquests nous policies siguin de barri i que ajudin principalment a les unitats de proximitat. El batle confia que "si se sanciona l'incompliment de les ordenances i aquestes s'apliquen amb més rigor, la qualitat de vida de la ciutat pot millorar molt".

Una altra de les mesures aprovades i que entrarà en vigor properament ha estat el retorn de competències de l'àrea de Seguretat Ciutadana a la de Funció Pública. Aquesta regidoria, ha informat Hila, "tornarà a ser la responsable de recursos humans d'ambdues àrees".

stats