Cort inicia la neteja del torrent de la Riera i demanarà al Govern que es faci càrrec dels costos

L'empresa EMAYA i la Regidoria d'Infraestructures consideren que aquestes actuacions no són competència de l'Ajuntament

 

L'empresa municipal EMAYA i la Regidoria d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma han iniciat aquest divendres la neteja del llit del torrent de la Riera, actuacions que s'allargaran fins a la setmana vinent. Segons el president d'EMAYA i regidor de Medi Ambient, Ramón Perpinyà, aquesta mesura –que respon a una reclamació dels veïns– era "d'extrema necessitat". Tot i haver actuat per iniciativa pròpia, "els informes jurídics sol·licitats per ambdues àrees indiquen que això és competència de Recursos Hídrics", i per això demanaran al Govern que es faci càrrec dels costos.

"La intervenció per part de les administracions era necessària i per això hem assumit la responsabilitat", ha afirmat Pastor, que ha alertat del perill que "els residus que es troben al torrent acabin abocats a la mar a conseqüència de la pluja". Malgrat això, assegura, ara treballen en "el pressupost d'aquestes intervencions i la calendarització per passar les dades a la conselleria competent i que se'n faci càrrec".

La neteja s'ha duit a terme com a conseqüència de la petició dels veïns, que es varen oferir a fer-ho ells mateixos. Les associacions del Fortí, Nova Son Cotorner, la Plataforma Ponent Potent, el GOB, Amics de la Terra, Units per Conservar i Mallorca Blue varen sol·licitar una autorització a l'Ajuntament de Palma per poder intervenir dia 31 d'agost i evitar que els residus acabassin a la mar. Sobre això, Pastor ha dit que la seva intervenció "no era aconsellable". Per la seva banda, Ramon Perpinyà, ha instat al civisme. "Si hi torna a haver abocaments d'electrodomèstics i enderrocs continuarem tenint el mateix problema", ha alertat.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF