Societat 01/08/2019

Cort destinarà un milió d’euros a la millora de l’enllumenat de Son Rapinya i part de Son Vida

Juntament amb el projecte de Bellver i el de Nou Llevant, ja són tres les iniciatives en matèria d’il·luminació aprovades el mes de juliol

A. T.
2 min
Imatge de Son Vida

PalmaL’Ajuntament de Palma ha informat aquest dijous que a partir del mes d’octubre posarà en marxa un nou projecte de millora d’enllumenat a la zona de Son Rapinya i part de Son Vida, en el qual s’invertiran 1.162.407 euros. En paral·lel, també es posaran en marxa les iniciatives de renovació de la il·luminació del castell de Bellver i del barri de Nou Llevant. Només el mes de juliol, el Consistori ja ha aprovat un total de 2,7 milions d’euros en l'optimització de l’enllumenat de Palma.

En el projecte de Son Rapinya i Son Vida, Cort preveu la reposició de 507 punts de llum i la instal·lació de 274 de nous. Amb aquesta mesura, la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha assegurat que “s’aconseguirà un estalvi d’energia del 44,9%”. A més, “es reduiran 75 tones per any les emissions de CO2”, ha afegit. “La il·luminació de Son Rapinya feia molts anys que no es reformava", ha puntualitzat la cap d’àrea. Pastor ha indicat que aquestes intervencions formen part d’un conjunt de canvis de tota la ciutat.

El llistat de 35 carrers afectats és el següent: Bernat Vidal Tomàs, Son Puigdorfila, Tanca de Baix, Zaforteza, Son Muntaner, Son Llull, Mateu Fiol, Bartomeu Sureda i Miserol, Antoni Lliteras, Blanes, Júpiter, Portocristo, Son Peretó, Mossèn Pere Seguí, Felicià, Arboç, Tram Camí dels Reis, Parra, Formentera, Pep Ventayol, Garrigó, Aristòtil, Bernat Pomar, Rector Bartomeu Martorell, Abellerol, Arner, Sebel·lí, Teulader, Cigonya, Gautlera, Zona Son Vida, Capocorb, Raixa, Albenya i Almadra.

Segons Pastor, dos d’aquests tres projectes de millora, el de Nou Llevant i el de Son Rapinya i Son Vida, “estan finançats amb fons FEDER”. “Això implica que el 50% de la inversió es reverteix novament en l’Ajuntament, la qual cosa permet continuar fent millores”, ha assenyalat la regidora.

stats