Societat 08/10/2019

Cort inverteix 760.000 euros en els barris de Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc

En total, 47 comunitats de veïns s'han beneficiat de la subvenció

A. T.
2 min
Imatges de les millores en els baris de Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimarts que els barris de Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc rebran una subvenció de 760.000 euros per rehabilitar edificis d'habitatges. En total, 47 comunitats de veïns s'han beneficiat d'aquesta ajuda per millorar les façanes i neteja dels espais comuns, que suposa al voltant del 90% del cost total de les obres.

Segons l'àrea, els aspectes més demanats han estat els necessaris per obtenir un Informe d'Avaluació d'Edificis (IAE) favorable. S'hi troben la neteja i rehabilitació de façanes, canonades de subministrament d'aigua i canonades d'evacuació, impermeabilització de terrats i neteja i pintura d'escales interiors i portes

d'entrada.

Del pressupost final, 600.000 euros provenen de fons de capitalitat i la resta han estat aportats per l'Ajuntament. Actualment, l'àrea de Model de Ciutat ha pagat un terç de l'import de la subvenció, és a dir, uns 216.000 euros, com a bestretes a les comunitats que han presentat la llicència d'obres i facturació d'obra o material en execució.

Com a requisit per obtenir les ajudes, Cort requereix que estigui constituïda la comunitat de propietaris i que els habitatges no es posin a la venda en un termini de tres anys. Així, de les 61 sol·licituds presentades, 39 han estat acceptades.

Els principals objectius de la convocatòria són, d'una banda, dignificar els barris i millorar l'habitabilitat dels edificis. D'altra banda, també es pretén aconseguir la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat i continuar amb la tasca d'aturar la degradació d'algunes edificacions. A més, Cort preveu recuperar la funcionalitat i l'estètica d'aquests barris i millorar la cohesió i organització veïnal.

Les partides pressupostàries es divideixen en dues línies. La primera està dedicada a la rehabilitació de lesions a l'edifici que afecten la seguretat constructiva i funcional de les façanes i altres elements comuns. La segona, en canvi, se centra en l'adequació i la neteja de zones privades d'ús públic entre els edificis, com ara l'arbrat en males condicions, les voreres o la il·luminació.

Tot i això, la plataforma Salvem Camp Redó ha volgut recordar que aquestes ajudes van ser impulsades la legislatura anterior i que, per tant, "no són una iniciativa de l'actual equip de govern de Cort". En la mateixa línia, denuncien que alguns edificis del barri estan "tapiats i apuntalats" i que "més de 32 comunitats han estat descartades per no constituir una comunitat de propietaris".

stats