Societat 29/12/2020

Cort dona llum verda al projecte per construir habitatges a l'antic quarter de Son Simonet

El Ministeri de Defensa el va vendre a una promotora privada l'any 2015 per 5,5 milions d'euros

Maria Llull
1 min
Façana de l'antic quarter de Son Simonet, a Palma

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma aprovarà aquest dimecres el projecte de reparcel·lació de l'antic quarter de Son Simonet (situat a la carretera de Valldemossa), segons ha anunciat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. Les passes següents seran l'aprovació del projecte d'urbanització –la propietat ja l'ha presentat i els tècnics l'estan analitzant– i el d'edificació.

Truyol ha criticat que aquest immoble del Ministeri de Defensa fos subhastat l'any 2015, quan una promotora el va comprar per 5,5 milions d'euros. "És un preu irrisori si es compara amb els 45 milions d'euros de Son Busquets. És un preu ridícul, així com està el mercat immobiliari i de la construcció a Palma", ha dit la regidora, qui ha recordat que "els habitatges que es facin allà no seran de protecció oficial". "La gestió de Son Simonet és l'antítesi del que estam treballant a Son Busquets perquè es va vendre patrimoni públic d'esquena a les necessitats de la ciutat", ha afegit.

Malgrat tot, la regidora ha destacat els canvis que es varen fer la passada legislatura per "ampliar elements catalogats i protegits i redistribuir la densitat de les edificacions". L'espai públic es va ampliar i s'hi varen incloure un parc i espais més amples per als vianants. D'aquesta manera, el projecte és a hores d'ara "més adequat a les necessitats de l'entorn".

stats