Societat 27/04/2021

Cort habilita el registre electrònic a Palma per "facilitar els tràmits amb l'administració"

Hila ha assegurat que "l'objectiu a llarg termini és deixar de banda el paper i que tot es faci de manera telemàtica"

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts la implementació del registre electrònic.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha habilitat el Registre Electrònic General amb l'objectiu de "facilitar els tràmits amb l'administració". El consistori, d'acord amb la normativa estatal, ha assenyalat que a partir del 2 d'abril les persones jurídiques han de fer els tràmits amb Cort de manera telemàtica. Les àrees de Participació i Govern Interior i d'Economia, Hisenda i Innovació són les que duen a terme la implementació d'aquest nou sistema.

Segons el batle de Palma, José Hila, "l'objectiu a llarg termini és deixar de banda el paper i que tots els tràmits es facin telemàticament. Volem facilitar als ciutadans els seus tràmits amb l'Ajuntament", ha recalcat el batle.

Hila ha recordat que el 2019 es feren 116.104 registres d'entrada, dels quals 13.479 foren telemàtics, això representa un 11,6%. Cort ha apuntat que el 2020 aquesta xifra augmentà fins al 23,4% dels 86.853 tràmits que es varen fer, és a dir, 20.360 foren telemàtics.

Per part seva, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha explicat que "suposa una modificació del sistema de treball de les diferents àrees de l'Ajuntament que beneficia als ciutadans". Jarabo ha afegit que "des de l'àrea de Participació Ciutadana hem fet els mesos de març i abril fins a 10 sessions de formació dirigides a associacions i entitats per tal d'explicar-los com aconseguir el certificat digital". En total, d'aquestes sessions formatives s'hi ha beneficiat 37 associacions de veïns i 62 entitats inscrites a Registre d'Entitats Municipals (REMEC).

L'Ajuntament ha recalcat que el registre telemàtic de les sol·licituds, comunicacions i escrits permet estalviar temps i desplaçaments i relacionar-se amb l'administració de manera més àgil. A més, el Consistori ha subratllat que les persones jurídiques, entitats sense personalitat jurídica, aquelles persones que exerceixen una activitat professional per a la qual es requereix la col·legiació obligatòria i els empleats de les administracions públiques hauran de relacionar-se sempre amb l'administració pública mitjançant la seu electrònica, com indica la llei.

Les persones físiques poden triar en tot moment si es comuniquen amb les administracions públiques a través de mitjans electrònics o de manera presencial per fer qualsevol tràmit, ha explicat l'Ajuntament.

El registre dels documents de manera telemàtica es pot fer a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament (https://seuelectronica.palma.es) o mitjançant el Registre Electrònic Comú de l'Administració General de l'Estat a través de la xarxa Sara, que és una eina de l'Estat (https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do).

stats