Cort vol que Costes repari el mur de Cala Gamba

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, assegura que el consistori no ha d'assumir la inversió de reposició dels béns 

El regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, i la coordinadora general de l’àrea, Virginia Abraham, han anunciat que Cort remetrà a Demarcació de Costes l’informe tècnic que el Ministeri va demanar a les successives reunions mantingudes arran de l’ensorrament de diversos trams del mur de protecció del passeig de Cala Gamba per resoldre sobre quin organisme se n'ha d'encarregar.

L’informe del Departament de Vialitat indica que, segons l’acta d’acord signada pel Ministeri de Medi Ambient i Cort l’any 2005, correspon a Cort la “utilització, la conservació i el manteniment. En cap cas, l’Ajuntament ha d'assumir les càrregues corresponents a inversions de reposició dels béns”.

Vialitat expressa que, segons la Llei de costes, en les competències de l’Administració General de l’Estat, s'hi inclouen “la realització d’obres i actuacions d’interès general, definides com a obres necessàries per a la protecció, la defensa i la conservació del domini públic maritimoterrestre”.
Romero ha assegurat que “l’objectiu és que aquest informe serveixi per assumir obligacions i el cas se solucioni al més aviat possible, que les actuacions es duguin a terme abans de la temporada i que els veïns puguin disposar d'un passeig segur. 

Virginia Abraham ha explicat que l’informe indica que “les tasques de manteniment, les reparacions puntuals, les despeses d’enllumenat, etc., han estat sempre assumides per l’Ajuntament segons l’acta d’acord” i aclareix que “les causes de l'ensorrament no són imputables a una manca de manteniment de la infraestructura”.

També es recorda que l’any 2011 es produïren desperfectes similars als actuals al mur de marès de la zona coneguda com 'El Peñón'. Aquests ensorraments produïts per temporals varen ser reparats, a requeriment de Cort, per Demarcació de Costes l’any 2013, segons que consta a la web del Ministeri.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF