Societat 22/12/2021

Cort va camí de consolidar 475 places públiques en la lluita contra el 21% de temporalitat

L'Ajuntament de Palma preveu reduir la taxa d'interinitat del 19% al 7%

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Palma

PalmaLa junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres els processos d'oferta de feina pública de dos organismes del Consistori: l'Institut Municipal d'Investigació (IMI), amb 24 places, i el Patronat d'Escoles d'Infants, amb 17 places. Això suposa una passa més en la lluita de Cort contra la temporalitat, que a hores d'ara és del 21%, segons el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García. En els darrers anys, l'Ajuntament ja ha consolidat 475 places públiques, segons ha detallat l'edil en una roda de premsa aquest dimecres dematí.

Aquestes ofertes d'ocupació formen part del programa d'estabilització de la feina temporal per revertir les retallades de personal. Amb mesures com les presentades avui, es pretén davallar la taxa de personal interí, que a hores d'ara és del 19%, al 7%. Segons Cort, aquest és el percentatge marcat com a òptim que pot tenir una administració pública. Així, l'Ajuntament ha dut a terme l'oferta de 392 places, 162 de les quals són d'estabilització i 230, de reposició de les següents categories. Juntament amb aquestes, s'han mantingut les places de les 88 persones que s'han jubilat.

24 places per a l'IMI

Pel que fa a les noves places de l'IMI, en concret, Adrián García ha explicat que és la primera oferta pública d'ocupació que es duu a terme en la història d'aquest organisme públic. Es tracta de l'oferta pública de feina de 2019, 2020 i 2021, per cobrir les vacants que van quedar els anys 2018, 2019 i 2020, de reposició, és a dir, places que havien quedat vacants, i també d'estabilització, ocupades per personal temporal.

L'oferta inclou vuit llocs de feina de reposició: un tècnic administratiu, per al reforç d'administració; un tècnic web, per a l'àrea web; dos tècnics superiors en cartografia i topografia; tres tècnics superiors TIC, que podran reforçar les bases de dades i analistes de sistemes per a l'àrea de sistemes, a més d'un analista programador, destinat a reforçar l'àrea de desenvolupament de l'IMI. A partir d'ara, l'IMI té un termini de tres anys per executar aquestes cobertures, tot i que García ha anunciat que s'intentaran accelerar al màxim.

17 places per al Patronat

Per altra banda, el Patronat d'Escoles d'Infants ha aprovat una oferta d'ocupació corresponent als anys 2019, 2020 i 2021 de 17 places. Tres corresponen a la taxa de reposició del 2019 i 2021, i 14 són possibles gràcies a la taxa addicional d'estabilització, segons ha assenyalat el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

Les places vacants que es convocaran són quatre de mestre i quatre de tècnic superior d'educació infantil, dos tècnics sociofamiliars, dos tècnics administratius i un auxiliar d'administració. A banda d'aquestes, hi ha places de serveis: una de cuina i tres de neteja. Cal recordar que el 2004 va ser la darrera vegada que es van convocar oposicions al Patronat.

stats