Societat 10/08/2021

Cort concedeix 260.000 euros de subvencions a projectes del tercer sector

20 entitats sense ànim de lucre, com ara Metges del Món, Jovent Naüm i Fundació Reial Mallorca, s'han beneficiat de les ajudes

ARA Balears
1 min
Un dels 20 projectes del tercer sector beneficiat per les subvencions.

PalmaL'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha concedit 260.000 euros de subvencions a 20 entitats sense ànim de lucre del tercer sector que han presentat diversos projectes socials, com ara Metges del Món, Jovent Naüm i la Fundació Reial Mallorca, entre d'altres, segons ha informat aquest dimarts el Consistori en un comunicat. L'objectiu és "treballar per la justícia social", segons ha assenyalat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

De la partida total que s'ha lliurat, 25.000 euros s'han destinat a actuacions centrades en la cobertura de les necessitats bàsiques de famílies vulnerables, mentre que 107.000 euros s'han concedit a vuit projectes que fomenten la incorporació social de persones en risc d'exclusió. 60.000 euros s'han adjudicat a sis programes de prevenció social i intervenció comunitària als barris, i 65.000 euros s'han donat a quatre projectes de reforç de les competències parentals de famílies en risc. Els 10.000 euros restants han estat per a actuacions de promoció de persones amb diversitat funcional.

Noguera ha explicat que aquests programes són "una aposta clara de treball conjunt entre el tercer sector i l'Administració" i n'ha destacat l'èxit de participació. Altres organitzacions del tercer sector que han rebut la subvenció són Espiral, Projecte Jove, Càritas, Dentistas sobre Ruedas, Fundació Deixalles, Fundació Sant Joan de Déu, DASYC, ASPROM, el Col·legi Professional de Psicòlegs de les Illes Balears, Fundació Patronat Obrer, IRES, AVASO, Gao Calo, Tardor, Monti-sion Solidària i Treball Solidari.

En total, s'hi han presentat 29 projectes, 9 dels quals han quedat sense ajudes "perquè no arribaven a la puntuació tècnica necessària o per qüestions administratives", segons ha assenyalat Cort en el comunicat.

stats