Societat 26/02/2023

Cort homenatja les víctimes del franquisme al Mur de la Memòria

El 24 de febrer del 1937 assassinaren el batle de Palma, Emili Darder; el batle d'Inca, Toni Jaume; el diputat Alexandre Jaume i l'empresari Antoni Maria Ques

ARA Balears
1 min
L'homenatge en memòria a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme s'ha fet aquest diumenge al cementiri de Palma.

PalmaCort ha commemorat aquest diumenge el 24-F, Dia del record de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme, amb un sentit homenatge al Mur de la Memòria del cementeri de Palma. Durant l'acte, l'escriptor, investigador i historiador Antoni Tugores (Manacor, 1948) ha llegit un manifest, que ha estat acompanyat per diferents parlaments institucionals i dels familiars de les víctimes.

Un any més, el Consistori ha recordat que l'episodi del 24 de febrer del 1937 –dia que assassinaren el batle de Palma, Emili Darder; el batle d'Inca, Toni Jaume; el diputat Alexandre Jaume i l'empresari Antoni Maria Ques– va tenir un impacte molt important en la societat de l'època i suposà una gran ferida en la memòria col·lectiva.

L'escriptor i historiador Antoni Tugores ha llegit el manifest en homenatge a les víctimes.

En aquest sentit, Cort ha destacat que, des de la Transició, des de la societat civil han sortit iniciatives de manera continuada per recordar aquells fets i no oblidar les víctimes. L'Ajuntament, amb les entitats que formen part de la Comissió 24 de febrer, va oficialitzar a partir del 2018 el 24 de febrer com el Dia de record a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme.

A l'acte commemoratiu hi han assistit el regidor d'Educació i Política Lingüística de Cort, Llorenç Carrió; la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol; la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vila; el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Xisco Dalmau; la vicepresidenta del Govern, Mercedes Garrido, i el president de la Comissió 24 febrer, Miquel Rosselló.

stats