Societat 27/10/2021

Cort amplia un 35% la diferència fiscal entre les grans superfícies i els habitatges normals

"La diferència en l'impost de béns immobles ara és d'un 35% i, quan vàrem arribar, era d'un mínim de 5%", ha assegurat el regidor d'Hisenda, Adrián García

ARA Balears
1 min
Imatge aèria de Palma.

PalmaEl regidor d'Economia, Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma, Adrián García, ha informat aquest dimecres en una roda de premsa que el Consistori manté la diferència de l'impost de béns immobles d'un 35% entre "un habitatge normal, com un pis de Son Gotleu, i una gran superfície". García ha assenyalat que quan van començar la legislatura "la diferència era mínima, del 5%", però que l'han anat reduint.

A banda d'això, un dels acords de govern aprovats avui per l'equip municipal ha estat la modificació de l'ordenança fiscal general. "Enguany hem tingut mesures especials per facilitar els fraccionaments i ajornaments de deutes per mesures covid, que permetien no haver de demanar aval per ampliacions de 6.000 a 15.000 euros i que els deutes de fins a 6.000 euros es poguessin pagar en un any. I ara hem decidit consolidar-les perquè els ciutadans puguin assumir aquests deutes quan els tinguin", ha explicat l'edil.

També han decidit "ampliar les bonificacions per pagament immediat", ha assenyalat. En els casos en què hi havia una reducció del 50%, ara és del 65%; i les que tenien un 25% ara tenen un 40%. "Així facilitarem complir amb les sancions voluntàriament", ha apuntat García.

stats