Societat 03/04/2020

El Palau de Congressos de Palma ja disposa d'unitats de cures intermèdies per a pacients sense coronavirus

L'espai té una vintena de llits però només es farà servir si és necessari

Ara Balears
1 min
Un dels llits del Palau de Congressos de Palma

PalmaEl Servei de Salut ha preparat les quatre sales de conferències de la tercera planta del Palau de Congressos de Palma perquè siguin unitats de cures intermèdies que podrien atendre pacients sense coronavirus que necessitin estar sota vigilància, segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum aquest divendres.

Aquest espai d'assistència té una vintena de llits que es podrien ampliar fins a 28 en cas que fos necessari. El SAMU-061 serà l'encarregat de gestionar aquest espai, que està preparat per iniciar l'activitat en 24 h si cal. La unitat està destinada a persones que pateixen descompensacions per problemes respiratoris crònics d'origen pulmonar i cardíac. No són pacients crítics i no necessiten ingressar a l'UCI, però sí que necessiten una supervisió continuada.

L'accés a la unitat serà directe per la zona de logística de l'edifici, que disposa d'un muntacàrregues per traslladar els pacients a les seves habitacions. L'equip sanitari que s'hi preveu desplaçar està format per uns 17 professionals, entre personal mèdic, d'infermeria, auxiliars d'infermeria i tècnics sanitaris.

El condicionament d'aquest establiment ha estat possible gràcies al personal de diverses gerències del Servei de Salut, que els darrers dies ha preparat els circuits d'entrades de pacients i ha adaptat la instal·lació elèctrica i la climatització. També s'ha encarregat de compartimentar els espais, instal·lar el mobiliari, crear un laboratori d'urgències i preparar altres dispositius essencials, com ara el sistema de gasos, ecògrafs i electrocardiògrafs.

stats