Societat 14/01/2021

Els ingressos a les UCI per covid-19 superen el màxim de la primera onada

Salut ha informat que s'han superat els 10.000 casos actius de coronavirus a les Illes

M.c.
2 min
Professionals sanitaris atenent un pacient de l’UCI de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona durant la pandèmia.

PalmaEls ingressos a les UCI per covid-19 a les Balears superen el màxim de la primera onada. Concretament, aquest dijous hi ha 116 persones greus als hospitals de les Illes, una més que el màxim que es va registrar per primera vegada el mes d'abril, segons ha informat la Conselleria de Salut. Precisament aquest dijous, el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses a les Illes Balears, Javier Arranz, ha assegurat que l'ocupació a les UCI aquest dijous és del 63%. Arranz ha remarcat que l'elevada ocupació preocupa especialment a Menorca i Eivissa, on "un únic llit fa variar molt el percentatge".

Si es miren els ingressos a planta, només n'hi ha un menys que aquest dimecres i en aquests moments hi ha 360 pacients a l'hospital. A més, hi ha 232 professionals sanitaris contagiats, nou més que aquest dimecres, i 489 que estan sota vigilància activa.

Salut també ha notificat la mort de quatre persones més a causa del virus i la xifra total ascendeix a 507. A més, en el darrer dia, a les Balears s'han detectat 621 casos nous de covid-19 de les 5.157 proves diagnòstiques que s'han fet (314 a Mallorca, 256 a Eivissa, 3 a Formentera i 48 a Menorca) i, per tant, la taxa de positivitat se situa en un 12,04%.

La Conselleria ha notificat el contagi al Ministeri de Sanitat de 684 persones i l'alta epidemiològica de 178 pacients. Amb aquestes xifres, per primera vegada s'han superat els 10.000 casos actius, amb 10.294, concretament.

A les residències de gent gran han mort tres persones més en el darrer dia que no s'inclouen en les morts notificades al Ministeri a causa del retard acumulat en la validació de les dades. Així, des de l'inici de la pandèmia han mort 228 persones en aquests centres. A més, hi ha 106 persones contagiades, 7 menys que aquest dimecres, 90 de les quals estan hospitalitzades, i 88 professionals de les residències que tenen el contagi actiu.

Patrícia Gómez: "Tots els hospitals poden ampliar els espais per als pacients crítics"

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat aquest dijous que, tot i que la situació a les UCI dels hospitals de les Illes ha empitjorat molt els darrers dies, "tots els hospitals poden ampliar els espais per als pacients crítics". La consellera ha remarcat que els centres sanitaris de l'Arxipèlag disposen d'espai preparat per atendre aquests pacients en cas de saturació de les UCI.

stats