Societat 18/01/2021

El cap de virologia de Son Espases defensa "un confinament massiu"

Jordi Reina ha assegurat que és la manera de "deixar respirar el sistema sanitari"

Ara Balears
1 min
Entrada d'Urgències de l'Hospital de Son Espases, a Palma.

PalmaEl cap de Virologia de Son Espases, Jordi Reina, ha assegurat a IB3 Ràdio que ell és partidari "d'un confinament massiu almenys durant dues o tres setmanes" per "deixar respirar el sistema sanitari". Reina ha reconegut que la situació "no està millorant" i que per fer front al virus i a la nova soca britànica "s'ha de restringir al màxim qualsevol tipus de relació social o familiar".

Tot i que ha dit que el sistema sanitari de les Balears té una capacitat d'estirament que permet ampliar de manera progressiva els llits d'UCI i de la planta, "això no es pot allargar més de dues o tres setmanes". A més, ha reconegut que la situació "és complicada i dramàtica"; per tant, "ens hem d'amagar del virus".

Respecte de la variant britànica, el cap de Virologia ha remarcat que "és preocupant" perquè durant les darreres setmanes se n'han detectat 25 casos, 9 a Eivissa i 16 a Mallorca, i ha reconegut que "l'increment massiu de casos a Eivissa" es podria haver produït per aquesta soca, tot i que "encara no hi ha dades definitives". En aquest sentit, Reina ha reconegut que ens estam enfrontant a una tercera onada "agreujada per la ressaca de les festes de Nadal i, si finalment es demostra, per aquesta soca".

Cal recordar que aquest diumenge les Balears han superat els 45.000 casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia després de notificar 450 casos nous de covid-19. A més, la Conselleria de Salut va informar que quatre persones més varen perdre la vida a causa del virus; per tant, la xifra total ascendeix a 511.

stats