Successos
Societat 23/10/2023

Tres detinguts en un cop contra el narcotràfic a la Soledat

Col·laboren amb l'operatiu la Policia Nacional i la Policia Local de Palma

ARA Balears
2 min
La Policia durant l'operatiu a la Soledat.

PalmaLa Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local, fa un operatiu contra el tràfic de drogues a la Soledat. Des de primera hora del matí s'estan fent diversos escorcolls a diversos punts de venda i ja s'han fet quatre escorcolls (un d'ells a la Part Forana), s'ha desmantellat un punt de venda de drogues i s'han detingut tres persones, totes vinculades al clan d''el Pablo'.

L'operació és dirigida per la Unitat de Droga i Crim Organitzat (Udyco) de la Policia Nacional (grups I i II) i també hi participa personal de la Policia Local de Palma, que està adscrit a aquest darrer grup. En concret, hi intervenen agents de l'UDYCO, de la Unitat de Prevenció i Reacció, guies canins, subsol, unitat aèria i el Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques (GOIT).

Segons ha informat Europa Press, alguns dels domicilis on han entrat els agents aquest dilluns ja van ser registrats en un altre operatiu el juliol passat. Presumptament, els traficants havien instal·lat càmeres de seguretat enfocant el carrer per controlar l'arribada de la policia, així com de possibles compradors. Durant l'operatiu, els agents han retirat algunes càmeres.

Qui és 'el Pablo'?

Pablo C.M., conegut com 'el Pablo', acumula diverses condemnes per delictes contra la salut pública i blanqueig de capitals: el 2017 va pactar una condemna de quatre anys i mig de presó —en un judici amb 52 acusats— per liderar una trama de tràfic de cànnabis i cocaïna.

En el seu moment, la Fiscalia va descriure com el clan havia aconseguit anar assolint progressivament la pràctica totalitat de les propietats a diversos carrers de la Soledat per instal·lar punts de venda de drogues regentats per familiars. L'objectiu era crear una zona "gairebé impermeable a la investigació policial": qualsevol que passàs per aquests carrers —especialment pel carrer del Teix—, i que no fos del grup o client, era immediatament detectat i activava un sistema d'avisos.

El 2021 'el Pablo' va acceptar a l'Audiència Provincial una condemna de tres anys i tres mesos de presó i una multa de 695.000 euros per blanquejar doblers del narcotràfic.

stats