Societat 03/02/2015

Convoquen dos dies de vaga d'estudiants contra la reforma universitària de Wert

El Sindicat d'Estudiants (SE), d'àmbit estatal, també critica la decisió dels rectors de les universitats d'ajornar la implantació al curs 2017-18

Efe
1 min
UN ARGUMENT FLAC El ministre defensa que estudiar serà més barat perquè es pagarà un any menys.

MadridEl Sindicat d'Estudiants (SE), d'àmbit estatal, ha anunciat aquest dimarts al matí la convocatòria d'una vaga d'estudiants els dies 25 i 26 d'aquest mes a instituts i universitats, en rebuig al reial decret que flexibilitza la durada dels graus (entre 3 i 4 anys) i màsters (entre 1 i 2 anys). Si el ministeri d'Educació no fa marxa enrere amb aquest decret, el SE també crida a la vaga els dies 17 i 18 de març.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la secretària general del Sindicat d'Estudiants, Ana García, que ha qualificat la normativa aprovada pel govern espanyol divendres de "brutal atac a la universitat pública" i ha demanat la seva retirada "immediata".

A més, García ha criticat la decisió presa ahir per la Conferència de Rectors de les Universitats (CRUE) de no estar en contra del reial decret i només ajornar la seva implantació de la normativa al curs 2017-18; ha opinat que és "una trampa". Segons el SE, els rectors -"afins al PP", segons García- han donat aire "al ministeri d'Educació en no exigir la retirada del decret i només anunciar una moratòria que "només s'ajornarà el desastre dos anys".

El Sindicat d'Estudiants també ha convocat manifestacions arreu de l'Estat el proper dia 26 sota els lemes "No al decret 3 + 2" i "No a la privatització de la Universitat pública". García ha fet una crida a tota la comunitat educativa, professors i pares, a més de col·lectius d'esquerres i partits polítics com IU o Podem perquè s'uneixin a les protestes i s'impedeixi que la universitat torni a ser com quan no podien accedir els fills dels treballadors.

stats