El temps a les Illes
Societat 10/01/2024

S'acosta la pertorbació a les Balears: pluja dimecres i alerta groga dijous per fenòmens costaners

El cel estarà cobert amb precipitacions generalitzades que a la nit podrien anar acompanyades de calabruix petit i ser ocasionalment fortes i amb tempesta

1 min
Una persona sota la pluja a Palma.

PalmaContinua apropant-se la pertorbació meteorològica a les Illes Balears. Dimecres el cel estarà cobert amb precipitacions generalitzades que a la nit podrien anar acompanyades de calabruix petit i ser ocasionalment fortes i amb tempesta. La cota de neu se situarà al voltant de 1.200 metres Les temperatures nocturnes aniran en ascens localment notable i les diürnes registraran pocs canvis. El vent passarà de fluix a moderat variable i predominarà el component sud.

Segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), dijous també s'espera pluja, així com tempesta i calabruix. A més, el nord-est de Mallorca, la serra de Tramuntana, Menorca, Eivissa i Formentera estaran en alerta groga aquest dijous per fenòmens costaners. S'esperen ratxes de nord i nord-est de 50 a 60 km/h i ones de tres a quatre metres a partir de l'horabaixa.

Per a divendres, hi haurà intervals de niguls amb pluja forta ocasional i dispersa que pot anar acompanyada de calabruix petit i alguna tempesta remetent cap al migdia i tendint a cel poc ennuvolat o clar. El vent serà moderat amb intervals forts, de component nord, que disminuirà a la nit.

stats