PANDÈMIA
Societat 20/11/2020

Els contagis de coronavirus davallen i el Govern manté les restriccions

La incidència acumulada els darrers 14 dies en el conjunt de les Illes s’ha reduït i passa de 268 casos per cada 100.000 habitants a 248

Elena Navarro
2 min
Els contagis De coronavirus davallen i el Govern manté les restriccions

PalmaEs compleixen les previsions de la Conselleria de Salut i la incidència de coronavirus comença a davallar a les Balears. Segons el darrer informe del Servei d’Epidemiologia del Govern, la incidència acumulada els darrers 14 dies en el conjunt de les Illes s’ha reduït i passa de 268 casos per cada 100.000 habitants la setmana passada a 248 aquesta setmana. Altres indicadors que fan pensar que la pandèmia es contreu és que durant tota la setmana s’han mantingut els casos actius en descens i per sota dels 4.000 casos, i els nous contagis també han estat per sota dels 200 diaris.

Tot i que la situació és estable, les xifres encara són altes i Salut va anunciar divendres que allargava dues setmanes més les mesures restrictives a l’Arxipèlag. Les novetats són que les famílies d’usuaris a residències amb casos actius podran visitar els residents que no estan contagiats, i les atraccions i els locals d’oci infantils podran tornar a obrir a partir de dia 28. Pel que fa a Manacor, la consellera Patrícia Gómez preveu que la setmana vinent es pugui aixecar el confinament perimetral.

Repunt a Menorca

El descens més important de la incidència a 14 dies ha estat a Eivissa, que en 7 dies ha passat dede 339 casos per cada 100.000 habitants a 229, amb una baixada d’un 30%. Per contra, Menorca ha patit un repunt de casos, i ha passat de registrar 97 infeccions a registrar-ne 120. En aquest sentit, Gómez va advertir que si en uns dies l’illa s’apropa a la situació d’ Eivissa i Mallorca, “s’hauran de revisar les mesures”. Segons l’informe, les àrees bàsiques on més han augmentat els contagis són Artà i Alaior, però els increment estan relacionats amb brots a residències. Quant als brots, se n’han detectat 17 la darrera setmana, amb els quals són 332 els notificats des de l’inici de la pandèmia.

stats