Societat
Societat 20/09/2022

Consum sanciona el Reggaeton Beach Festival per no permetre entrar-hi menjar

L'empresa organitzadora s'exposa a una sanció d'11.000 euros per una "infracció greu" en la normativa de protecció dels consumidors

ARA Balears
1 min
Actuació de Lunay al Reggaeton Beach Festival celebrat a Can Zam.

PalmaLa Direcció General de Consum ha obert un expedient sancionador contra RBF Travel 2020, l'empresa promotora del Reggeaton Beach Festival, per prohibir l'entrada a persones que duien menjar i beguda de fora del recinte on se celebrava l'espectacle que va tenir lloc al mes de juliol a Mallorca.

L'obertura de l'expedient s'ha fet després de la denúncia presentada per l'associació Facua-Consumidors en Acció, que va comprovar que al festival fet a deu ciutats espanyoles incloïa una clàusula abusiva en les condicions d'accés i impedia la introducció de menjar i beguda de l'exterior, segons ha comunicat Europa Press.

L'agrupació de clients ha explicat que a la reclamació es va assenyalar que l'activitat principal del festival no és l'hostaleria, per la qual cosa la prohibició de consumir menjar i beguda adquirida fora del recinte "no és necessària per a la correcta consecució de l'activitat comercialitzada".

D'altra banda, Facua argumenta que les restriccions a l'entrada de menjar per motius de seguretat tampoc és admissible perquè a l'interior del recinte es podia adquirir menjar i beguda.

La resolució presa per Consum qualifica d'infracció "la limitació a l'entrada de menjar o beguda de l'exterior dins el recinte" i afegeix que s'imposa "unilateralment al consumidor una clàusula" que restringeix la seva capacitat d'elecció "sense que l'activitat principal de l'esdeveniment sigui comercialitzar" aquests productes, sinó "el desenvolupament d'un espectacle musical", segons ha remarcat Facua.

Per aquests motius, el Govern proposa una sanció provisional d'11.000 euros per la comissió d'una "infracció greu" de la normativa de protecció dels consumidors.

stats