El Govern alleugereix les restriccions de mobilitat a Arquitecte Bennàssar

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha anunciat que es prorroguen una setmana més les restriccions en aquesta barriada de Palma 

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómemz, ha informat aquest divendres que el Govern manté una setmana més les restriccions a la zona bàsica de salut d'Arquitecte Bennàssar. Tot i això, s'eliminen les restriccions de mobilitat i es permetrà la lliure entrada i sortida de l'àrea.

Si bé les dades han millorat els darrers dies, segons Gómez, no ho han fet prou per eliminar del tot les restriccions. La incidència acumulada dels darrers 14 dies ha passat de ser de 448 el 18 de setembre a 233 el 30 de setembre. Això suposa "una reducció de gairebé la meitat, un 47,8%". Pel que fa a la taxa de positivitat, s'ha detectat que els darrers set dies ha passat del 8,13% el 18 de setembre al 7,42% el dia 30, la qual cosa implica "una disminució menor, del 8,7%", ha especificat la consellera.

Moren cinc persones més per covid-19 a les Balears i detecten 89 casos nous

Així, la membre del Govern ha afirmat que les dades els fan "ser prudents", atès que "el centre europeu de la prevenció contra les malalties parla d'una incidència per davall dels 60 casos per dia i una taxa per davall del 3%". Davant això, ha afegit Gómez, continuen recomanant "quedar a casa, limitar els contactes socials i evitar els desplaçaments innecessaris".

Son Gotleu, desconfinat

A banda d'això, i tal com varen anunciar dijous el batle de Palma, José Hila; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, dissabte que ve s'aixecaran les restriccions de mobilitat als barris de Son Gotleu, Can Capes, Soledat Nord i part de Son Canals, totes part de la zona bàsica de salut de Son Gotleu. Totes aquestes àrees varen ser confinades fa tres setmanes per l'elevat nombre de casos de covid-19 que hi havia.

En aquest cas, les dades de millora han estat "espectaculars", segons va declarar la presidenta dijous. Armengol va explicar que la incidència de la malaltia ha davallat un 79% en 14 dies, és a dir, de l'11 de setembre fins dijous. Per altra banda, la taxa de positivitat ha caigut un 13%, fins a arribar al 3,66%. "L'Organització Mundial de la Salut recomana que la xifra sigui d'un 5%", va recordar la cap de l'Executiu autonòmic.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF