Ajudes
Societat 23/02/2023

El Consell de Mallorca posa en marxa un pla d'ajuts per promoure l'emancipació dels joves

Les ajudes es poden sol·licitar de manera telemàtica a partir d'aquest divendres, 24 de febrer

ARA Balears
2 min
Un grup de joves a les portes d'unes aules de formació.

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous els ajuts dissenyats per la institució per impulsar i afavorir l'emancipació dels joves d'entre 18 i 34 anys. Les ajudes es poden sol·licitar des d'aquest divendres, 24 de febrer, i segons han explicat en un comunicat, seran gestionades pel Servei Insular de Joventut i comportaran una inversió d'un milió d'euros, ja consignada al pressupost de 2023.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha assenyalat que els ajuts "neixen amb la voluntat de perdurar en el temps, com una mesura estructural i tenen la intenció d'acompanyar els joves en el seu procés d'emancipació".

Alzamora ha presentat els ajuts després que el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publicàs la convocatòria d'ajudes que permetrà "alleugerir la càrrega que suposa per a la població més jove iniciar un projecte de vida personal". En aquest sentit, el conseller ha destacat que l'elevat cost de l'habitatge és una de les causes que hi ha darrere de les baixes xifres d'emancipació i que "només el 16% del total de la població jove en edat d'emancipació ho ha fet".

Així, ha indicat que l'ajuda té com a finalitat mitigar una de les casuístiques principals de l'exclusió juvenil, com és la pressió dels costos excessius de l'habitatge, mitjançant un ingrés de fins 1.200 euros, 100 euros al mes, destinats a sufragar les despeses corrents. "Volem frenar la tendència i el risc d'exclusió social i el retorn a les llars d'origen de les persones joves emancipades".

Per poder accedir a l'ajuda s'han de tenir uns ingressos mínims anuals de 24.000 euros, i en el moment en que estiguin disponibles, els beneficiaris només hauran de fer-ne la sol·licitud mitjançant un tràmit telemàtic a través de la seu electrònica de la institució insular.

stats