Societat 28/02/2019

El Consell de Model de Ciutat neix amb l'objectiu de definir el futur de Palma

Serà un òrgan consultiu i d'assessorament format per onze entitats socials per impulsar el debat entorn del model urbà

T. C.
2 min
Turistes passejant pel centre de Palma

PalmaLes entitats socials Palma XXI, ARCA, l'Obra Cultural Balear, el Cercle d'Economia de Mallorca, la Fundació Gadeso, la Fundació Emili Darder, la Fundació Gabriel Alomar, el Col·legi d'Arquitectes, el Col·legi de Psicòlegs, European Anti Poverty i Palma i Joves Arquitectes han presentat la seva candidatura per integrar el Consell Municipal de Model de Ciutat. Aquest òrgan consultiu neix amb l'objectiu de definir un pla estratègic global per a Palma i per impulsar la generació d'idees per definir el futur de Ciutat.

En paraules del president de la Fundació Gadeso, Antoni Tarabini, Palma s'ha convertit en una àrea metropolitana amb perfil de ciutat europea i també és la capital de Mallorca, una illa amb un model econòmic insostenible. Això provoca que hem d'afrontar uns reptes en la construcció de l'arquitectura, reptes econòmics, mediambientals i socials si volem una ciutat més oberta, amable i receptiva".

En la mateixa línia, el president de Palma XXI, Jaume Garau, ha exposat que "és imprescindible que els organismes públics i entitats ciutadanes com les nostres treballin de manera conjunta per debatre sobre temes d'habitatge, mobilitat, patrimoni, turisme i altres qüestions que afecten el desenvolupament sostenible de Palma".

Segons el president d'ARCA, Pere Ollers, Palma necessita un nou pla estratègic. "La creació d'aquest òrgan és una oportunitat única perquè entitats socials i l'Ajuntament comencin a fer feina en l'elaboració d'un nou model de ciutat. Volem obrir nous camins i ser una iniciativa de futur que compti amb el suport de la societat civil", ha destacat Ollers.

En la presentació d'aquest dijous, el president de Palma XXI ha subratllat que per sobreviure sense perdre qualitat de vida s'ha de planificar una estratègia que "ens faci avançar cap a la competitivitat i la diversificació econòmica i que ens permeti equilibrar les diferències entre barris". Tot, ha dit Garau, per avançar cap a la sostenibilitat mediambiental, millorar la cohesió social i respectar la diversitat cultural.

stats