Societat 14/06/2019

El Consell de Menorca impulsa el Punt Lila per lluitar contra la violència masclista

Una de les novetats serà la sensibilització envers l’odi al col·lectiu LGTBI

Iván Martín
1 min
El Punt Lila tornarà a ser visible a les festes patronals de Menorca amb especial atenció a les de Sant Joan.

CiutadellaEl Consell de Menorca ha decidit, per segon any consecutiu, posar en marxa el protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca. La iniciativa consisteix a habilitar un Punt Lila per a donar suport a les víctimes d’aquest tipus de violència. L’emplaçament es farà extensiu a les festes patronals de la resta de pobles de l’illa durant els mesos d’estiu.

El repte del Punt Lila és informar i assessorar entorn de la sensibilització sobre les diferents manifestacions de violències masclistes. A més, si cal, derivar i acompanyar a altres serveis a les persones que gaudeixin de les festes i acudeixin a l’estand per demanar algun tipus de suport. Com a novetat, el Punt Lila també sensibilitzarà sobre l’odi al col·lectiu LGTBI, amb un esment especial a les violències sexuals per l’alta incidència que tenen en els contextos públics d’oci.

D’altra banda, el Punt Lila ja entrarà en funcionament aquest cap de setmana, coincidint amb el ‘Dia des Be’ a Ciutadella. Finalment, s’incorpora la figura de la parella itinerant, dues persones que, en lloc d’atendre únicament dins el Punt Lila, es desplacen per la festa. El motiu de disposar d’una parella d’agents mòbils té la fonamentació en la mateixa tipologia de les agressions masclistes en contextos d’oci.

stats