Societat 05/06/2019

El Consell mantindrà aquest estiu l'autobús públic a Favàritx tot i disposar d'aparcament

Medi Ambient i la màxima institució a l'illa varen decidir l'estiu passat regular-hi l'accés de manera excepcional mentre no es legalitzava l'estacionament a la zona

Ivan Martín
2 min
L'estacionament de vehicles a Favàritx va saturar una zona protegida i obligà a les administracions a prendre mesures.

MaóEl conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto, ha anunciat que es podrà accedir de nou amb vehicle privat a la zona protegida de Favàritx, al nord de Maó. D'aquí a unes setmanes s'habilitarà l'aparcament que posarà fi a la prohibició d'accedir-hi amb cotxe. Tot i que el Consell de Menorca treballava des de feia temps amb aquesta actuació, la manca d'agilització burocràtica va demorar que l'Ajuntament de Maó ho declaràs d'interès general a temps. Cal recordar que la Conselleria balear de Medi Ambient i la màxima institució a l'illa van decidir l'estiu passat regular l'accés a Favàritx de manera excepcional mentre no es legalitzava l'estacionament a la zona.

De tota manera, Miquel Preto ha assegurat que tampoc no es pot treballar a la zona abans del 15 de juny per motius mediambientals. En aquest sentit, Preto ha detallat que "Favàritx té unes peculiaritats especials i en aquests moments s'està produint un procés de nidificació d'aus que impossibilita fer renou". En qualsevol cas, el Consell de Menorca mantindrà el servei de transport públic "perquè és una condició per gaudir de la zona d'aparcament", ha remarcat el conseller. En canvi, Miquel Preto ha admès que "les freqüències es reduiran, ja que entenem que disminuirà la demanda i consideram que amb tres connexions al matí i tres a l'horabaixa, el servei funcionarà". Per cert, Preto també ha dit que "el balanç que en feim és molt positiu i, curiosament, hi ha més gent que fa l'anada que la tornada perquè molts aprofiten per fer un tram del camí de Cavalls".

En els cinc mesos que va estar operatiu el servei de transport públic a Favàritx l'any passat, es registraren un total de 22.419 bitllets venuts, una mitjana de 73 viatgers diaris. La idea del Consell és habilitar una zona d'aparcament per a 200 vehicles, en uns terrenys a l'entrada de la finca Son Camamil·la. El Govern balear ha hagut d'aprovar el Pla d'usos i gestió del Parc Natural de l'Albufera del Grau.

stats