Societat 01/02/2022

El Consell de Menorca inverteix 180.000 euros en la instal·lació de llums led a Cala Blanca

També s'han canviat els bàculs que estaven deteriorats

Iván Martín
1 min
Una llum LED instal·lada a la urbanització de Cala Blanca.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha acabat els treballs de la segona fase de substitució de l'enllumenat a la urbanització turística de Cala Blanca. Aquesta actuació ha consistit en el canvi dels llums del sector C de Cala Blanca, un total de 74 unitats de làmpades tipus led, i dels respectius bàculs, i completa les 134 que es van substituir a la primera fase de l'obra, que d'aquesta manera s'ha donat per finalitzada.

El Consistori ha remarcat que, tal com es va fer durant la primera fase de la intervenció a la resta d'urbanització, en el sector C també s'havien de substituir els bàculs, atès que es trobaven en molt mal estat, motiu pel qual es requeria una certa obra civil, de manera que es va creure oportú posposar l'actuació fins després de l'estiu per no ocasionar molèsties.

El projecte ha tingut un cost global de 180.000 euros i ha estat finançat amb fons del Consell de Menorca en el marc del procés de regularització de places turístiques.

L'actuació s'afegeix a altres que s'estan executant en la mateixa línia d'anar optant per la tecnologia led, amb l'estalvi energètic i econòmic que suposa, tot plegat en el marc de l'aposta per la sostenibilitat que manté l'equip de govern de l'Ajuntament. En aquest sentit, cal destacar que l'enllumenat públic que hi havia fins ara emprava làmpades de vapor de sodi i de vapor de mercuri de 125 W i 70 W, amb un consum més elevat que les de tipus led de 35 W que s'han instal·lat ara.

stats