Societat 22/06/2021

El Consell de Mallorca restaura uns marges de la Ruta de Pedra en Sec a Pollença

Els murs, ubicats devora del torrent de Sant Jordi, varen patir danys a causa d'unes inundacions l'any passat

1 min
La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot; el batle de Pollença, Tomeu Cifre; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado.

PollençaEl Consell de Mallorca ha rehabilitat uns marges devora el torrent de Sant Jordi, a Pollença, en l'etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec, que connecta els refugis de Son Amer i el pont romà. L'empresa Tragsa s'ha encarregat de les obres de millora, que han disposat d'un pressupost de 151.065 euros.

Els marges varen patir danys l'any passat a causa d'unes inundacions que arribaren a esbucar els murs de pedra i afectaren part del camí. La restauració s'ha fet mitjançant la tècnica de pedra en sec, sense usar cap mena de ciment o formigó. El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha agraït la feina feta pel Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient de la institució insular i ha assenyalat que l'obra és important per a la ruta. Cifre ha aprofitat per reclamar al Govern que es facin més actuacions en els torrents per evitar problemes en els marges.

"Aquestes rehabilitacions són per garantir la seguretat dels senderistes i assegurar que complim el nostre objectiu de promoure l'activitat a la ruta", ha comentat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, que ha visitat la zona aquest dimarts. La consellera també ha aprofitat per recordar que els senderistes poden disposar de l'aplicació Senderisme Mallorca, que és gratuïta. "És una eina molt útil per sortir a la muntanya amb seguretat, perquè ofereix la descàrrega d'itineraris i permet navegar sense connexió durant el recorregut", ha comentat Ribot.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, també han visitat els marges reparats. Després, juntament amb Ribot, han anat al refugi del pont romà per animar els residents que l'utilitzin. "És un punt de partida excel·lent per passejar", ha afegit la consellera.

stats