Societat 04/03/2019

El Consell de Mallorca presenta un visor ambiental per conèixer els efectes de la gestió de residus

L'objectiu és que qualsevol persona pugui visitar amb facilitat a través de la web de la institució dades existents que fins ara eren de difícil accés

Kike Oñate
1 min
Captura de pantalla de les diferents instal·lacions del Consell dedicades a la gestió de residus

PalmaLa consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, ha presentat aquest dilluns el primer visor de paràmetres ambientals per tal que la ciutadania pugui conèixer amb facilitat els efectes derivats de la gestió de residus a través de la web de la institució. Fins ara, les dades previstes al programa de mesures i vigilància ambiental eren de difícil accés; per això, aquesta eina digital "és imprescindible per garantir la transparència de la gestió de residus", segons ha dit Espeja.

Un total de 210 paràmetres, com el PH o el ferro, s'agrupen en els àmbits estudiats per una comissió de tècnics presentats trimestralment, com són l'atmosfera, les olors, els renous, els subproductes, els sòls, les aigües i els residus d'abocadors. L'interactiu permet descarregar documents oficials o estudis.

Concretament, hi ha 263 punts de control distribuïts en les 26 instal·lacions públiques de la institució insular. Entre aquests centres de gestió ubicats en diferents municipis de l'illa, hi ha les estacions de compostatge de Calvià, l'estació de transferència d'Alcúdia, l'abocador de Santa Margalida i els centres de transferència i retractament d'Artà, Manacor, Porreres, Llucmajor, Inca i Calvià, entre d'altres.

A més, el visor inclou la normativa vigent i les anàlisis de laboratoris referents als paràmetres analitzats. Es tracta d'una informació que "preocupa a la ciutadania", ha afirmat la consellera, qui considera que "té dret a tenir tota a la informació de manera senzilla i actualitzada".

stats