Successos
Societat 15/09/2023

El Consell de Mallorca participarà en la reconstrucció del teatre Defensora de Sóller

Encara no s'ha quantificat el cost de les obres de rehabilitació per part de l'Ajuntament

Rosa Campomar
1 min
Llorenç Galmés visitant el teatre Defensora

PalmaEl Consell de Mallorca participarà en la reconstrucció del teatre Defensora de Sóller. L'edifici que es va enfonsar el passat 5 desembre ha quedat molt malmès i necessitarà un nou projecte de reforma que ampliï l'existent. El president del Consell, Llorenç Galmés, ha visitat avui el teatre, acompanyat del batle del municipi, Miquel Nadal, per comprovar de primera mà l’estat en què es troba l’edifici i ha traslladat al batle el màxim suport i la col·laboració de la institució insular per ajudar a rehabilitar-lo.

El president de la institució insular ha lamentat l’esfondrament del teatre, que data de la segona meitat del segle XIX i que estava en procés de rehabilitació, tot i que les obres estaven paralitzades. Galmés ha explicat que actualment encara no es poden donar xifres concretes, ja que l’Ajuntament de Sóller encara no ha quantificat el cost total de les obres per reconstruir-lo. “Ara mateix el primer és llevar les restes de l'enfonsament i assegurar l'edifici del costat que es va veure afectat”.

Fa vint-i-quatre anys que el Defensora fou cedit a l'ajuntament perquè es fes càrrec del seu manteniment. Diversos col·lectius, com ARCA, han reivindicat en els darrers dies una acció decidida per protegir i rehabilitar l'edifici. El teatre Defensora és un exemple únic a les Balears i del qual en queden pocs a l'estat espanyol, d’arquitectura civil industrial de final del s. XIX i forma part d'un conjunt en el qual també s'integren la Fàbrica Nova i l’Escorxador municipal.

Cal tenir present que l'edifici tenia part de la coberta sense cobrir, ja que estava en la segona fase del projecte de rehabilitació i s'havien de reprendre les obres en els propers mesos.

stats